You are here: Home > Pasje trgovine > Vrhunska hrana za našega pasjega prijatelja

Vrhunska hrana za našega pasjega prijatelja

Ponudba pasje hrane se je v zadnjih nekaj desetletjih močno izboljšala. Dandanes lahko kupimo hladno stiskano pasjo hrano, ki je veliko boljša od generičnih izvedb. Vsebuje vse minerale in vitamine, ki jih naš kuža potrebuje. To pa je mogoče, zaradi načina priprave mesa, zelenjave in sadja. Vso vsebino briketov in konzerv se pripravi brez kuhanja ali pečenja pri visokih temperaturah. To pomeni, da se ohrani skoraj vsa vsebina hrane, ki pa je tudi zelo okusna za brbončice naših psov.

Ekstrudirana suha hrana ni zdrava

Večina generične pasje hrane, ki jo lahko zasledimo trgovskih centrih, je ekstrudirane vrste. To pomeni, da številne surovine, kot je meso, krompir in zelenjava, prvo posušijo. Nato jih različni stroji zmeljejo v kašo. Nastala kaša se nato v ekstruderju iztisne preko majhnih šob, kjer jo para skuha pri več kot 120°C do 150°C stopinjah. S tem načeloma ni nič narobe, vendar se pri kuhanju uniči večino vitaminov in mineralov, ki so prisotni v hrani. Obenem hrana tudi izgubi okus, kar pomeni, da je potrebna še dodatne obdelave z ojačevalci okusov, vitamini za pse, maščobami ipd. 

Želite svojemu pasjemu prijatelju zagotoviti naravno, lahko prebavljivo in okusno hrano? Dandanes lahko kupimo hladno stiskano pasjo hrano.

Številni dodatki, ki izboljšajo okus in obogatijo vsebino hranil ekstrudirane pasje hrane, pa lahko negativno vplivajo na našega psa. Povzročajo mu lahko slabost, slabo prebavo ter tudi alergije. Velika prednost, ki jo ima hladno stiskana pasja hrana je ta, da se pripravi pri nizkih temperaturah.

Neodvisna pasja trgovina ponuja boljšo prehrano

Velikokrat je najlažje in najhitreje, če kupimo konzerve in brikete v velikih trgovskih centrih in večjih trgovinah. Na žalost pa je tako, da je to tudi najbolj nekakovostna hrana za naše kužke. Pogosto pa tudi proizvajalci zavajajo s količino mesa in drugimi sestavinami v sami deklaraciji. Nič ni narobe, če generično hrano kupimo od časa do časa. Ni pa primerna za dolgotrajno uporabo, saj lahko naš kuža hitro občuti številne simptome, kot so:

 • Nizek nivo energije
 • Težave s prebavo
 • Slabši imunski sistem
 • Težave s kožuhom oziroma dlako
 • Vnetja in alergije

Namenska pasja trgovina ima veliko boljšo izbiro prehrane, kot tudi drugih dodatkov za naše pse. Obenem pa je osebje izkušeno in nam je pripravljeno pomagati, saj so vsi ljubitelji živali. Res je, da je bolj kakovostna prehrana dražja od generične, vendar se nam stroški povrnejo hitro, saj bo naš pes imel veliko manj težav z zdravjem.

Izbira hladno stiskane hrane je za našega psa priporočljiva, saj je po kakovosti podobna domačemu obroku.

Hladno stiskana pasja hrana je lažje za prebavit

Vsak ljubitelj in lastnik psa je že kdaj kaj skuhal zanj. To je sicer izredno lepa gesta, vendar ni vedno najbolj praktična ali zdrava. Zelo lepo je, če od časa do časa našega pasjega prijatelja pogostimo z domače kuhanim obrokom. Je pa res, da to ni primerna hrana za dolgotrajno uporabo. Najbolje je, če naš pes večinoma uživa enako hrano. Tako se bo lahko njegova ali njena prebava prilagodila na določeno vrsto mesa in drugih hranil, kar se bo opazilo v bolj kakovostni prebavi, višjem nivoju energije ipd.

Izbira hladno stiskane hrane za našega psa je zelo priporočljiva, saj je po kakovosti zelo podobna domačemu obroku. Obenem pa vsebuje vse proteine, ki jih psi potrebujejo, ne da bi morali jo posebej pripravljati. Visoko-kakovostne sestavine bodo poskrbele, da bo naš pes:

 • Se počutil bolje
 • Imel več energije za igranje in učenje kot tudi sprehode
 • Manj moteč vonj blata
 • Boljši zadah
 • Bolj zdrave dlesni in zobe
Hladno stiskana pasja hrana ne vsebuje alergenov.

Pasje trgovine nam ponudijo odlične nasvete

Namenske pasje trgovine so najboljši ponudniki kakovostne pasje prehrane, igrač, dodatkov in še mnogo več. Na pse se osebje veliko bolje spozna, kot če bi za pomoč spraševali v trgovskih centrih in drugih večjih trgovinah. Obenem pa nam lahko tudi pomagajo pri izbiri primernih igrač, povodcev, priboljškov ipd. 

Vsa oprema v naši najljubši pasji trgovini je skrbno izbrana. Tudi cenejše igrače in prehrana izpolnjujejo stroge pogoje izbire, kar pomeni, da ne vsebujejo alergenov v obliki ojačevalcev okusa, nevarnih konzervansov in drugih elementov. Na izbiro pa imamo tudi določeno prehrano za starost in pasmo našega psa. 

Hrana primerna za občutljive pse

Nekateri psi imajo težave z večino hrane, ki jo lahko kupimo na današnjem trgu. Do tega lahko vodijo genetski, kot tudi bolezenski dejavniki na katere težko vplivamo. Hladno stiskana pasja hrana je hipoalergena. To pomeni, da ne vsebuje alergenov, ki lahko negativno vplivajo na prebavila našega psa. Primerna je za pse vseh starosti in pasem. Predstavlja pa tudi odlično rešitev, če se z našim psom odpravljamo v naravo za dalj časa ter potrebujemo kakovostno hrano. Ker je okusna in izredno hranilna, je priporočljivo, če sledimo količinskim predlogom proizvajalca ali prodajnega osebja, ko hranimo našega psa.

Surova hrana za pse je vse bolj priljubljena vrsta hrane za naše kosmatince. Takšna pasja hrana označuje biološko primarno hrano za pse oziroma hranjenje s surovo hrano ter kostmi. Preberite več v članku Osnovna načela za surovo hrano za pse.

 • Digg
 • Del.icio.us
 • StumbleUpon
 • Reddit
 • Twitter
 • RSS

Leave a Reply