You are here: Home > Zdravje psov > Zakaj so vitamini za pse tako pomembni?

Zakaj so vitamini za pse tako pomembni?

Naše male živali niso samo hišni ljubljenčki, ampak družinski člani. Ljudje smo s pesi povezani na poseben način že več tisoče let. Zato si delijo z nami enako ljubezen in pozornost kot drugi člani družine. Pri njihovem dolgem in srečnem življenju pa so vitamini za pse zelo pomembni. Namenjeni so razvoju močnega imunskega sistema, lepe dlake, močnih zob in splošnem ohranjanju zdravja vseh vrst psov. Seveda pa bosta vedno pozornost in sprehod najbolj veselja polni aktivnosti, ki ju lahko ponudimo našemu najboljšemu štirinožnemu prijatelju.

Zagotavljanja zdravja našemu psu s prehrano

Kakovostna prehrana je ključnega pomena za vsako živo bitje. Psi so potomci volkov, zato se mnogi strokovnjaki nagibajo k temu, da jim ponudimo podobno prehrano. To je tudi razlog, da je dandanes mogoče kupiti hladno stiskane brikete in konzerve. Narejeni so tako, da se zelenjava, meso, sadje in drugi dodatki pripravijo pri zelo nizkih temperaturah. Zato se naravni vitamini za pse tudi ohranijo znotraj same hrane, saj jih ne uniči visoka temperatura. To pa je izredno koristno za psa, saj bo dejansko zaužil zdrave maščobe, proteine, minerale in podobno.

Vitamini za pse
Z vitamini za pse bo vaš pes zaužil zdrave maščobe, proteine, minerale, …

Hladno stiskani briketi in konzerve z mesom

Dandanes je hitro mogoče kupiti hrano za domače živali v raznovrstnih trgovskih centrih in drugih trgovinah. Pogosto pa nimajo na voljo kakovostnih briketov, ampak le generične proizvode. Če jih ponudimo psu s tem ni nič narobe.

Trgovina za pse
Pasjo prehrano je mogoče kupiti v posebej specializiranih trgovinah za pse

Niso pa primerni za dolgotrajno prehranjevanje, saj imajo lahko nepredvidljive posledice, kot so nizek nivo energija psa, slabo počutje, suha dlaka in podobno. Veliko bolje je, če ima hrana vključene vitamine za pse, ki so koristni za psa. Lahko pa jih tudi dodamo k prehrani, če želimo doseči najboljše zdravje našega malega ali velikega kužka.

Kaj naš pes najbolj potrebuje?

Najboljša lastnost naših psov je njihova zvestoba. Gospodarju in družini so zvesti do konca ter nas imajo po svoje radi. Ljubezen nam vračajo s pozornostjo, igranjem in drugimi aktivnostmi. Prehransko gledano so pomembni vitamini za pse:

Vitamini za pse A, B in E: Za močne sklepe in kosti. Potrebni pa so tudi za zdravo rast psa in ohranjanje zdravja pri višji starosti.

Vitamina za pse C in E: Za ohranjanje močnega imunskega sistema, ki se lahko bojuje proti okužbam in boleznim.

Zakaj vas zmedejo glede tega, s čim nahraniti hišnega ljubljenčka

Kaj pa B vitamini za pse?

Posebej gre izpostaviti nekatere elemente, ki so v pasji prehrani ali kot dodatek zelo pomembni. Vitamini za pse B vrste imajo več ključnih funkcij pri zagotavljanju zdravja živali. B6 in B12 pomagata ohraniti kognitivne funkcije psa. To se pokaže pri večji pozornosti, odzivnosti in želji po učenju.

Zdrav metabolizem je pomembna lastnost vsakega psa, zato ima kakovostna prehrana vključene vse ali nekatere izmed B1, B2, B3, B5, B6 in B12 vitaminov. Omogočajo učinkovito pretvorbo hrane v energijo, kar se odraža na igrivosti in radovednostjo.

Zakaj je lokalna pasja trgovina najboljša izbira za nakup pasje hrane?

Poznamo skoraj na tisoče vrst različne hrane za pse, ki je pridelana po različnih postopkih. Veliko proizvajalcev ima zelo nizko ceno briketov in konzerv. Razlog za to pa so nizki stroški proizvodnje, kar se tudi odraža na kakovosti mesa in drugih elementov. Lokalna pasja trgovina ima ročno izbrano pasjo hrano v obliki konzerv in briketov. Obenem pa osebje trgovine sestavljajo strokovnjaki, ki nam lahko najbolje pomagajo pri nakupu.

Veliko manjših pasjih trgovin ima dandanes tudi svojo lastno spletno stran. Mogoče je kupiti hladno stiskane konzerve z mesom, vreče z briketi, igrače in mnogo več. Zato ni potrebno, da fizično opravimo nakup, kar mnogim kupcem olajša življenje. V primeru vprašanje pa je osebje vedno pripravljeno pomagati, kar je težko pričakovati, če kupimo generično hrano v velikem trgovskem centru.

Trgovina za male živali ima številne prednosti

Podpiranje ključnih lokalnih in majhnih podjetij z živalsko opremo in prehrano je pomembno iz več razlogov. Prvi je ta, da s tem omogočimo nadaljnje poslovanja ljudi, ki dejansko imajo radi živali. Obenem pa se izognemo temu, da bi velike trgovina prevladale z generično in nezdravo prehrano, ki lahko dolgoročno škoduje našemu psu. Lokalna trgovina za male živali ima zaposlene ljudi, ki nam iskreno želijo pomagati in se spoznajo na potrebe različnih živali. Zato predstavlja najboljše mesto za nakup prehrane, igrač in druge opreme za naše male živalske prijatelje.

Visoko kakovostni produkti za domače živali

Kakovostni proizvodi za naše živalske prijatelje so zelo pomembno, zaradi njihove varnosti. Hrana, igrače in drugi potrebščine, ki jih ima trgovina za male živali, so ročno izbrani. Zato je vedno zagotovljeno, da bomo kupili najboljšo kakovost, kar je mogoče. Igrače so varne, hrana je preverjena in osebje podrobno pozna lastnosti vseh proizvodov. 

Strokovnost in znanje osebja v trgovini za male živali je neprecenljiva. Vedno se lahko posvetujemo z osebjem, ki nam lahko pomaga izbrati brikete, konzerve z mesom in drugo prehrano za našega psa. Seveda je vedno potrebno za mnenje povprašati licenciranega strokovnjaka veterinarja, če ima naš pes ali druga žival zdravstvene težave.

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • Twitter
  • RSS

Leave a Reply