You are here: Home > Pasme psov > Nemški bokser

Nemški bokser

Veste kako izgleda nemški bokser? Si ga znate predstavljati?

Gre za mišičastega in močnega psa, prepoznavni znak na njegovem telesu pa je prav gotovo kratek in rahlo potlačen gobec. Nemški bokser sodi med delovne pse, prvotno pa so ga uporabljali tudi kot borbenega psa, za vleko tovora ter za lov na bizone in merjasce. Danes to pasmo psov uporabljajo v vojski, na policiji ter za reševanje pogrešanih oseb. Nemški bokser je dokaj mlada pasma, njene prvotne korenine pa segajo daleč v preteklost. V kolikor si osmislite to pasmo, se morate zavedati, da potrebuje veliko aktivnega gibanja, najmanj eno uro dnevno– samo tako bo pes doma zadovoljen in miren. In pri tem ne mislimo samo na sprehod, saj ta ne bo zadovoljil njegovih potreb. Ta pasma mora dnevno prosto tekati vsaj nekaj časa, da se malce utrudi. Vsi tisti, ki se redno rekreirate, ste tako našli novega partnerja, ki vas bo zlahka dohajal ob vsakem vašem treningu.

A german boxer dog - Deutscher Boxer im Wald -...

Nemški bokser (Photo credit: Wikipedia)

VIDEZ

Kot že omenjeno, boste bokserja prepoznali po njegovem značilnem rahlo potlačenem gobcu, prav tako pa ima tudi telo rahlo kvadratne oblike. Dlako ima močno sijočo in kratko, barve pa se razlikujejo. Lahko je progasta, lahko rumena s kančnom bele ali pa povsem brez slednje. Odrasli pes zraste v višino od 53-63 cm, tehta pa med 27 in 37 kg. Če kupujete bokserja z namenom, da bi se z njim udeležili tudi pasjih razstav, potem morate biti pozorni na leglo. Nekateri se namreč rodijo povsem bele barve, kar je posledica tako imenovanega recesivnega gena. Kljub temu, da so čistokrvni pa niso priznani glede na standarde in zato z njimi ne boste mogli sodelovat na razstavah, lahko pa se boste udeležili raznih tekmovanj.

English: German Boxer, 18 months old. Česky: N...

Nemški bokser. (Photo credit: Wikipedia)

KARAKTER

Nemški bokser je nadpovprečno inteligentna pasma, saj veliko razmišlja. Njihovo šolanje je tako daljše in zahteva vso predanost tako lastnika kot tudi psa. Ravno iz tega razloga je najprimernejši lastnik za bokserja oseba katera je delovna, samozavestna, vztrajna in ima dovolj prostega časa za trening in šolanje te pasme. Nepravilna vzgoja lahko pomeni le eno – dominanco in neubogljivost psa! Drugače pa je bokser zelo zvest pes, dober in ponosen čuvaj ter izjemno živahen. Do tujcev je malce zadržan in sramežljiv, po drugi strani pa radoveden.

Za konec še nekaj uporabnega – kljub temu, da je nemški bokser večja pasma, pa je to hišni pes. Zakaj? Zato, ker slabo prenaša visoke ali nizke temperature. Tako, da kar odmislite pesjak in mu odstopite raje kotiček v vašem domu.


 

Incoming search terms:

Tags: , , , , , , ,

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • Twitter
  • RSS

Leave a Reply