You are here: Home > Pasje trgovine > Vrhunska hladno stiskana hrana za mačke in pse

Vrhunska hladno stiskana hrana za mačke in pse

Naši domači ljubljenčki so popolnoma odvisni od nas, kar se tiče hrane. Zato moramo poskrbeti, da jim bomo ponudili le najboljše. Kakovostno meso, zelenjava in druge surovine igrajo ključno vlogo pri razvoju imunskega sistema, nivoju energije ter splošnemu zdravju pri živalih vseh vrst. To je še posebej opazno pri mačkah, saj potrebujejo številne minerale in vitamine, da se lahko nemoteno igrajo, lovijo in se tudi dobro počutijo. Hladno stiskana hrana za mačke jim nudi vse omenjeno in več. Ker vsebuje visok delež mesa in številna druga hranila, se jo priporoča kot redno prehrano, neglede na starost in pasmo naše mačke.

Generična hrana za živali ni primerna za dolgotrajno uporabo

Dandanes imamo na voljo za nakup številne izvedbe mokre in suhe hrane za živali različnih proizvajalcev. Večino generične hrane je pripravljene po postopku ekstrudiranja. To pomeni, da se meso, zelenjava, sadje in druge surovine skuhajo pri zelo visoki temperaturi. Omenjen proces skoraj popolnoma uniči vsebino hrane kot tudi njen okus. Zato se jim doda začimbe, ojačevalce okusa in dodatna sredstva, ki hrani izboljša okus. 

hladno stiskana hrana za mačke
Dandanes imamo na voljo za nakup številne izvedbe mokre in suhe hrane za živali.

Načeloma ni nič narobe, če omenjena hrana za živali znajde svojo pot v hranilne posode naših malih živali. Ni pa primerna za dolgoročno hranjenje, saj lahko povzroči šibkenje imunskega sistema, razvoj alergij, nizek nivo energije ipd. Veliko bolje je, če izberemo bolj kakovostne konzerve in brikete, da zadovoljimo potrebe želodčkov naših malih prijateljev.

Hrana za mačke po metodi hladnega stiskanja

Pomembno se je zavedati, da je prehrana, ki jo nudimo našemu mačku izredno pomembna iz številnih vidikov. Prvi je ta, da je to glavni vir vnosa hranil, ki jih potrebuje za zdravo življenje. Zato se priporoča, da vedno izberemo hrano za mačke boljše kakovosti, saj se tako izognemo številnim težavam z zdravjem naših mačk. Hladno stiskana hrana za mačke se pripravi pri zelo nizkih temperaturah, ki ne presegajo 50 stopinj Celzija. S tem se ohrani vsa aroma mesa in drugih proizvodov. Okus pa ostane zelo naraven, kar mačke preprosto obožujejo.

Kakovostna hrana za mačke ima tudi številne prednosti, ki nam morda sprva niso opazne. Ker je lahko prebavljiva, bodo naši mucki ali že odrasle mačke imele veliko bolj mili vonj blata. Obenem pa bodo naše živali tudi manjkrat morale na veliko potrebo, saj se velik del hrane prebavi bolj kakovostno. Posledica tega je manj smrdeče blato, ki ga je tudi posledično manj, kot če bi hranili mačko z generičnimi briketi in konzervami.

kakovostna hrana za hišne ljubljenčke
Hladno stiskana hrana pa je zelo podobna temu, kar je mogoče najti v naravi.

Hladno stiskana hrana za pse

Nedvomno dejstvo je, da so psi najboljši človekovi prijatelji. Od nas potrebujejo pozornost, ki jim jo kažemo z igranjem in sprehodi. Pomembno dejstvo zdravega pasjega življenja pa je prehrana. Vsak pes preprosto obožuje slasten obrok. Še bolje pa je, če je ta obrok poln zdravih snovi.

Hladno stiskana pasja hrana je zadnja leta postala pravi hit. Vedno bolj opazno je, da jo psi imajo zelo radi in od nje tudi dobijo veliko energije. Psi so potomci volkov, zato je pomembno, da so meso, zelenjava in zelišča, ki jo dobijo s prehrano, čim bolj naravni. 

Hladno stiskana pasja hrana pa je zelo podobna temu, kar je mogoče najti v naravi. To pomeni, da bo prebavni sistem našega psa zelo učinkovito prebavil hrano, kar se bo opazilo v manjši količini in manj močnemu vonju blata.

Zakaj je lokalna trgovina s hrano za živali najboljša izbira?

Pogosto je najlažje, če v velikih trgovskih centrih nakupimo hrano za naše ljubljenčke. S tem ni nič narobe, vendar se moramo zavedati, da s tem na dolgi rok ne bomo zadovoljili potreb naših živali. Veliko bolje je, če nam lokalna trgovina s hrano za živali pri tem pomaga. V njej se nahajajo ljubitelji in strokovnjaki za pse, mačke in druge hišne ljubljenčke. 

Ker imamo na voljo za pogovor in svetovanje strokovnjake v lokalni trgovini s hrano za živali, bomo veliko lažje izbrali primerne konzerve, brikete ter razne dodatke za naše hišne ljubljenčke. Tako jim bomo tudi lahko pomagali pri raznih obdobjih, kot so brejost, odraščanje ter pri boleznih, ki jih morajo premagati. S primerno hrano je mogoče narediti veliko, vendar je vedno najbolj priporočeno, da se vnaprej posvetujemo z veterinarjem, če skrbimo za bolno žival.

Hrana za hišne ljubljence mora vsebovati visok delež mesa

Naši psi obožujejo meso, saj ga potrebujejo za ohranjanje svojega zdravja in visokih nivojev energije. Večina generične hrane za pse ne vsebuje velike količine mesa, saj se v njej nahajajo številni stranski proizvodi. Za mačke pa velja enako, saj so primarno mesojedci, ki potrebujejo veliko proteinov, maščobe in zelo malo ogljikovih hidratov.

Pomembno je, da hrana za hišne ljubljenčke vsebuje čim manj alergenov.

Kakovostna hrana za hišne ljubljenčke za pse, pa mora vsebovati tudi veliko maščobe, proteinov, mineralov in vitaminov. To je tudi razlog, da se vedno priporoča kupiti mokro in suho hrano, ki zadovoljuje omenjene potrebe psov.

Pomembno je, da hrana za hišne ljubljenčke vsebuje čim manj alergenov. Teh ni v hladno stiskani hrani, saj se smatra, da je hipoalergena. To pomeni, da ne povzroča vnetij v prebavilih naših domačih ljubljenčkov, kar jo naredi primerno tudi za bolj občutljive pse in mačke. 

Incoming search terms:

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • Twitter
  • RSS

Leave a Reply