You are here: Home > Pasme psov > Landseer

Landseer

Landseer – pes spremljevalec.

Gre za pasmo, ki je na las podobna novofundlancu le, da ima landseer črno-belo barvo dlake. Marsikdo jih iz tega razloga tudi pogosto zamenjuje. A landseer je samostojna pasma, priznana že iz preteklosti. Ti psi so znani kot odlični plavalci zaradi česar so jih pogosto uporabljali pri reševanju utapljajočih oseb, nekateri tudi pri ribolovu. Odlično se ujame z otroki vseh starosti, pri igri z zelo majhnimi otroki pa je zaželena prisotnost odrasle osebe, saj lahko pes nenamerno poškoduje otroka. Sicer pa je do njih resnično ljubeč in nikoli ne pokaže znakov agresije. Podobna situacija je pri druženju z ostalimi živalmi. Razumel se bo prav z vsako, dokler ne bo zaznal agresije ali sovražnega obnašanja.

English: Landseer Français : landseer

Landseer (Photo credit: Wikipedia)

VIDEZ

Landseer ima močno in gosto dlako, katera je na otip tudi malce groba. Barva dlake ima belo osnovo s črnimi »fleki«. Dlaka ima tudi podlanko, katera pa se menja spomladi in jeseni, zato je takrat še toliko bolj pomembno redno krtačenje. Sicer pa je to pasmo potrebno dnevno krtačiti, da tako zmanjšate količino izpadle dlake. Prepogosto kopanje se v tem primeru odsvetuje in je priporočljivo samo ko je to nujno potrebno in še tedaj je najbolje da uporabite suhi šampon. Gre za veliko pasmo, saj v plečno višino zraste tudi do 80 cm, pri tem so samičke nekoliko manjše.

KARAKTER

Vsi, ki si želite ljubečega družinskega psa, ki je prijazen do vseh ljudi, boste izbrali pasmo Landseer. Kljub svoji velikosti pa to ni pes čuvaj, kateri bi zavzeto odganjal vsakega tujca, ki pride do vašega doma. Ta pes je zelo igriv, odprt, velikodušen, pogumen, topel, prijazen, inteligenten, vdan in vreden zaupanja. Skratka gre za psa z izjemnim karakterjem! Samice so morda nekoliko bolj agresivne do drugih samic, vendar pa je to mogoče odpraviti s sterilizacijo ali pravilno vzgojo že od malega. S to pasmo resnično ne boste imeli problemov ali večje zadolžitve, saj ne zahteva veliko gibanja ampak ravno nasprotno – gre za kosmatega lenuha, katerega boste morali sami spodbuditi k dnevni aktivnosti, kar bo koristilo njegovemu zdravju.

Landseer je resnično prilagodljiv v vseh pogledih. Ne glede na to ali ste v hiši ali v stanovanju – kjerkoli bo bival, bo zadovoljen. Vse kar mu omogočite je ohlajen prostor v poletnem času, saj ne prenaša dobro visokih temperatur. Konec koncev, kdo pa bi jih lahko ob tako gostem kožuščku?

Tags: , , , , , ,

 • Digg
 • Del.icio.us
 • StumbleUpon
 • Reddit
 • Twitter
 • RSS

One Response to “Landseer”

 1. Peter says:

  Pozdravljeni zanima me ta pasma ,kje se dobi in kakšna je cena.
  lp
  Peter

Leave a Reply